Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Webcast

Suomi seuraavan sukupolven kasvuympäristönä -raportin julkaisutilaisuus

26.11.2020.

Klo 13.00 - 15.00 

(Lähetys aukeaa alla olevaan ikkunaan tapahtuman alkaessa)

Discussion

Miten hyvin ulkomailla syntyneiden vanhempien lapset ja heidän perheensä Suomessa voivat? Miten nämä lapset pärjäävät koulussa? Entä ovatko he yhtä terveitä kuin Suomessa syntyneiden vanhempien lapset?

Suomi seuraavan sukupolven kasvuympäristönä on ensimmäinen yleiskatsaus lapsiin, joiden vanhemmista toinen tai molemmat ovat syntyneet ulkomailla. Tutkimuksessa tarkastellaan kaikkien Suomessa vuonna 1997 syntyneiden lasten hyvinvointia ja terveyttä. Tutkimusaineistona on käytetty THL:n Kansallinen syntymäkohortti 1997 -aineistoa, jolla on aiemmin tutkittu koko lapsiväestön hyvinvointia.

Tutkimuksessa tarkastellaan lasten perhetaustaa, koulutusta, terveyttä, lastensuojelupalveluiden käyttöä, rikollisuutta sekä alueellisia tekijöitä. Tutkimuksen tekoon on osallistunut tutkijoita ja asiantuntijoita useista tutkimuslaitoksista ja yliopistoista.

Julkaisutilaisuudessa esitellään tutkimuksen keskeisiä tuloksia. Lapsiasiainvaltuutettu Elina Pekkarinen pohtii tulosten merkitystä lapsen oikeuksien valossa ja pääsihteeri Johanna Laisaari lapsistrategian valmistelun kannalta.

Tilaisuuden päättää paneelikeskustelu, johon osallistuvat Vihreiden nuorten puheenjohtaja Brigita Krasniqi, opetusministeri Li Andersson, hanketyöntekijä Miika Mehmet Aggredista sekä Vantaan kansainvälisen koulun opettaja Anna-Maria Hoti-Rilasmaa.

Kohderyhmä

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet!

Järjestäjä

Tilaisuuden järjestävät Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Nuorisotutkimusseura ja Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö.

Seuraa Twitterissä

Tapahtuman tunniste Twitterissä: @kohortti87

Lisätietoja

Tilaisuuden järjestelyistä lisätietoja antaa:

Antti Kääriälä
erikoistutkija
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
sähköposti: etunimi.sukunimi@thl.fi
puh. 029 524 7392